En massa, massa t-shirts

 Jo men, det var det där med växande barn. Ibland händer ju inte så mkt, men så rätt vad det är så säger det bara swosch så har ungen dragit iväg en hel massa. De flesta gånger har det faktiskt varit den näst yngsta det har gällt och så även denna gång. Vi passade dock på att gå igenom de större grabbarnas garderober lite också. Och eftersom jag noterat att det i stort sett bara är t-shirts i omlopp i tvättstugan så kom vi överens om att rensa ut en massa långärmad tunnare tröjor. Mina barn är varma av sig och föredrar en t-shirt och om det är riktigt kallt tar de hellre på sig en "munkis" över. Så därför kommer nu enbart en lång, lång radda med t-shirtar.
 
Först ut är ett gäng t-shirts sydda i Strömming designs "Stjärnlejon". Ett mjukt och trevligt tyg att arbeta med. Näst yngsta fick en i vardera färgställning i stl 134. Näst äldsta fick bara en i den svart/gul/vita färgställningen och i storlek 140. Inte stor skillnad på dem nu inte.
 
Sedan kommer det tre stycken t-shirts i en jersey med monstertruckfotoprint. Det har jag köpt genom M&N Design, men det finns att köpa lite varstans. En t-shirt var till de tre äldsta i storlekarna 134, 140 & 146. 
 
Tyget till de här två t-shirtarna var från början tänkt enbart till äldsta killen. Men den som föll mest för det var näst yngsta. Tyget kommer från Liandlo och heter Skate. Eftersom inte tyget räckte till två hela t-shirtar kompletterade jag med svart jersey från Jofotex. Storlek 134 & 146.
 
 
Tigrarna från Znok design har blivit omtyckt här hemma. Jag köpte bara lite från början och har fått komplettera. Denna t-shirt är sydd i stl 134.
 
 
 
Det här tyget från Stoff & Stil har verkligen fått ligga till sig ordentligt. Inhandlat för över ett år sedan, men jag kom aldrig till skott att sy i det. Men nu så har det blivit förädlat. En liten bit finns kvar så det ska bli något fint till lillherrn också. Fast jag sparar nog på den ett tag till. Storlek på t-shirten ovan 134. 
 
Ja, att det mest sytts till näst yngsta och yngsta är ju ingen nyhet ;-) men så är det ju också de två som fortfarande växer mest. Tyget till den här t-shirten kommer från JNYdesign. Ett härligt och ganska somrigt fotopint. Storlek...tada...134.
 
Som synes gillar jag fotoprinttyger. Och uppenbarligen gör flera det för det kommer många sådana tyger nu. Här ett gäng fräcka racingbilar av olika sort. Detta tyg köpte jag genom Jofotex, men det finns på en hel del andra ställen också. Till de två mellangrabbarna blev det en varsin, lika men ändå olika, i storlek 134 & 140.
  
Nu suckar ni nog ;-) både över t-shirts och fotoprint. För här kommer ytterligare ett som är köpt genom M&N Design. Även dessa två lika men ändå olika och i storlekarna 134 & 146.
 
Ja, alltså, det är inte slut på fotoprints ännu. Men den här gången handlar det faktiskt om återbruk. I alla fall till 2/3 utav t-shirtarna. Äldsta sonen hade ett gäng långärmade och som jag tidigare skrivit är inte långärmat så poppis här. Men näst yngsta gillade motiven. Så, trots att det handlade om ett gäng MOLO tröjor (japp, du läste rätt) så slaktade jag dem. Nästan allihopa. Och sydde om till t-shirts lagom till min blivande 7-åring. Det gällde bara att hitta lite schyssta tyger att kombinera med. Inte bara enfärgat. Och eftersom det enda som har sparats från ursprungströjorna är fållen (dock ej på alla) och allt annat är sytt utav mig så tyckte jag inte att jag behövde skämmas för att sätta dit min egen lapp. Tyget är förvisso upptryck för MOLO:s räkning, men jag har ju sytt t-shirts utav tröjor i stl 146/152 som nu är ett gäng 134:or och dessutom t-shirts, med helt andra ärmar. Och för eget bruk/bruk inom familjen.
 
 
Fram-och bakstycken är alltså från kasserade MOLO tröjor. Tyg till ärmar kommer ifrån (uppifrån och ned): okänt, Jofotex x2, Ernst Textil x2. Mudd/kantband som alltid från Stoff & Stil. 
Kommentera inlägget här: